2012. december 10., hétfő

Mézes kalács



Mézes kalács





Hozzávallók:
Kalácshoz
- 250 gr méz
- 500 gr liszt
- 1 db egész tojás
- 2 db tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
- Citrom
- Fahéj
- Reszelt szerecsendió
/ esetleg az utolsó három helyett mézeskalács fűszerkeveréket is használhatunk/
Cukormáz
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás fehérje

Elkészítés:
1. Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és keverjük el a mézzel.
2. Adjuk hozzá az összes összetevőt.
3. A tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagon, majd tetszőleges formákat vágjunk ki belőle.
4. 180 fokos előmelegített sütőben süssük ki a formákat.
5. A cukormázhoz a tojásfehérjét keverjük össze alaposan a porcukorral. Ezeket díszítéshez és a különböző darabok összeragasztásához is használhatjuk.
6. A díszítéshez csak a fantázia szab határt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése