2012. december 10., hétfő

Csokoládépudingos profiterol

Csokoládépudingos profiterol

 
Hozzávallók:
- 75 gr vaj
- 1/2 tk só
- 110 gr liszt
- 3 db tojás
- 100 gr cukor
- 1 db csomag csokoládéspuding
- 500 ml tej

Elkészítés:
1. Forraljuk fel a vajat a sóval és 175 ml vízzel egy edényben, közben állandóan kevergessük, amíg el nem válik a lábas falától. Ezután vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá egyenként a tojásokat, hogy fényes és enyhén ragadós tésztát kapjunk. Ha túl ragadós lenne, a harmadik tojásnak elég csak a felét hozzáadni.
2. Melegítsük elő a sütőt a 180C-ra légkeveréses sütő esetén 160C-ra, és béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Töltsük a tésztát habkinyomó zsákba és nyomjuk ki belőle a 36 dió nagyságú halmot. Süssük 35 percig a sütőben, és hagyjuk kihűlni egy sütőrácson.
3. Oldjunk fel 4 evőkanál cukrot 2 evőkanál vízzel egy edényben, majd forraljuk fel, és karamellizáljuk. Mártsuk a megsült a profiterolokat a karamellbe, majd helyezzük a karamelles felükkel felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és hagyjuk a karamellt megszilárdulni.
4. Készítsük el a csokoládépudingot a tejjel és a maradék cukorral a csomagoláson megadott módon, és hűtsük le. Vágjuk félbe a profiterolokat, és halmozzuk rájuk 1 -1 evőkanál csokipuding. Tegyünk rá a tetejüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése