2012. december 10., hétfő

Csokoládés répatorta

Csokoládés répatorta


Hozzávalók:
Tésztához
- 200 gr reszelt sárga répa

- 2 db tojás fehérje
- 180 gr cukor
- 180 gr liszt
- 150 ml olaj
- 40 gr kakaó
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1/2 kk gyömbér
- 1/2 kk fahéj
- egy narancs reszelt héja
Máz
- 200 gr tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 ek narancslikőr

1. A tojást habosra keverjük a cukorral, beletesszük a vaníliát és elkeverjük benne az olajat is.
2. A száraz összetevőket összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverjük a répát, és kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük. Ha a beleszúrt tűre már nem ragad a massza, akkor elkészült. 30 perc elteltével nézzünk rá gyakrabban nehogy túlsüljön, mert akkor száraz lesz. A megsült süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
4. A tejszínt felforraljuk a narancslikőrrel. Lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Hagyjuk magára, amíg a csoki elolvad. Ha már teljesen felolvadt, simára keverjük.
5. A kihűlt tortát átkenjük a csokoládé felével, és rövid időre a hűtőbe tesszük, amíg kicsit megdermed. (Mélyhűtőbe téve felgyorsíthatjuk a folyamatot.) A tortát átkenjük a maradék csokoládéval. Ha közben az is túlságosan megdermedne, gőz felett olvasszuk fel újra. Az elkészült tortát tálalásig tartsuk a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése